FDM (Fascia Disztorziós Modell) terápia

 

Az FDM terápia jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb kezelési mód akut mozgásszervi panaszok kezelésére, melynek során különböző fogásokkal hatunk a kötőszövetre a páciens fájdalom-kommunikációja alapján.

Mi is az a fascia?

A fascia az a kötőszövetes lemez, amely beborítja az egész testünket és összeköti egymással a csontokat, ínakat, szalagokat, belső szerveket, gyakorlatilag mindent mindennel. Egy hosszan tartó erő vagy egy hirtelen trauma hatására azonban ez a kötőszövetes lemez megsérülhet, elcsavarodhat, beszűkülhet, ami különböző mozgásszervi panaszokat okoz.

Hogyan zajlik a terápia?

A terápia itt is alapos állapotfelméréssel, kikérdezéssel, mozgásvizsgálattal kezdődik, hogy feltárjuk azokat a gócpontokat, amik a fájdalmat okozzák. Az FDM terápiánál a páciens testbeszéde mutatja meg nekem, hogy milyen manuális technika alkalmazása szükséges a panaszok megszűntetéséhez.

Fontos tudnivaló:

Fontos megemlíteni, hogy az FDM terápia majdnem minden esetben fájdalommal, kellemetlenséggel jár, melyről természetesen részletesebben tájékoztatlak majd a terápia kezdetekor. Jó hír, hogy ez a rövid ideig tartó fájdalom viszont enyhíti, de akár első alkalommal meg is szüntetheti a régóta fennálló panaszt.

A kívánt eredmény és a fájdalommentes állapot megtartása érdekében Az FDM terápiát szükség esetén kiegészíthetjük még egyéb manuális kezelésekkel és gyógytornával.

Szolgáltatások

Gyógytorna

Személyre szabott mozgásterápia Bővebben >>

Trigger és Tenderpont terápia

Fájdalomcsökkentés az izmokban lévő fájdalmas csomók oldásával...
Bővebben >>

Kinezio tape

Fájdalomcsillapítás, ízületi korrekció, könnyed mozgás elérése megfelelő ragasztási technika segítségével... Bővebben >>

Dorn terápia

Ízületi korrekciós technika, mely hatékony kezelés fájdalmaknál, zsibbadásnál, aszimmetrikus testi reakcióknál... Bővebben >>

Köpöly terápia

Letapadt izmok oldása, felszabadítása, kötőszöveti anyagcsere- és keringésfokozás... Bővebben >>

Nyirokterápia

Nyiroködéma kezelése manuális nyirokdrenázzsal és a végtagok szakszerű kompressziós fáslizásával... Bővebben >>

TRX

Egyensúlyfejlesztés, tartásjavítás, mélyizmok tréningje hevederes edzéssel, gyógytorna elemekkel... Bővebben >>

Hegkezelés

Speciális manuális technika a gyors, esztétikus és problémamentes heggyógyulás érdekében... Bővebben >>

McKenzie terápia

Porckorongsérv és egyéb gerincbetegségek mozgás- és manuális terápiája... Bővebben >>

FDM

FDM terápia Bővebben >>

Időpont egyeztetés

Vendégeim írták

A rendelő megközelítése